5 de juny 2008

La Plataforma al·lega al PGOU d'Almiserà

NOTA DE PREMSA

La Plataforma pels Pobles de la Safor està fent un treball de seguiment i control de les revisions dels Plans Generals d'Ordenació Urbana que s'estan fent a la nostra comarca. Si fa unes setmanes va ser a Barx, aquesta vegada ha sigut el municipi d'Almiserà el que ha rebut 23 al·legacions al seu pla. Aquestes al·legacions presentades per la Plataforma pels Pobles de la Safor i dos dels seus membres, el Col·lectiu Vall de Vernissa i el Grup d'Estudis Mediambientals de la Safor (GEMAS),tenen la intenció de millorar i corregir el que des de la perspectiva ambiental considerem errades o possibles perills contra el nostre territori.

Per això en elles es detecten problemes de planejament que generarien impactes futurs que condicionarien el principal recurs d'aquest poble saforenc, el seu paisatge i la idiosincrasia del nucli poblacional. A la vegada, hem tingut molt en compte el riu Vernissa, que banya el poble i que el PGOU tenia en consideració mínima.

Les nostres propostes han anat dirigides a la petició de manteniment poblacional, de forma que el poble no és quatriplique com proposa el nou PGOU, sinó que mantinga o puge mínimament la població, d'aquesta forma no caldria ampliar el sòl urbanitzable sinó més bé és podria reduir, aplicant les tesis europeistes de "no capacity" que determinen la millora en serveis i el manteniment de la població per millorar la qualitat de vida.

Igualment des de Pels Pobles de la Safor demanem que es cree un paratge natural municipal al voltant del BIC del Castell de Vilella, que englobe tots els barrancs que el rodegen. De la mateixa forma hem al·legat la creació de carrils bici, no dins del poble, que pensem no són necessaris, si no als camins que connecten els pobles veïns i sobretot hem al·legat per exigir que no es reserve espai per a un futur polígon a la nova entrada del poble que novament seria un greu error de planificació, com demostren el polígon de Ròtova o les noves entrades de Castellonet i Alfauir. De tirar endavant l'actual proposta, suposaria tapar la imatge externa del poble amb nova construcció o naus industrials, que suposarien la pèrdua de la imatge actual rural i integrada del poble, la pèrdua d'identitat i una important falta de visió de futur en relació al seu principal actiu, el paisatge.

1 comentari:

Anònim ha dit...

La notícia, a Vilaweb: http://www.vilaweb.cat/www/noticia?p_idcmp=2885883&p_edi=gandia