17 de juny 2008

El GEMAS denuncia l'ús de màquines excavadores a la serra de la Safor

(Vilaweb)
La Generalitat realitza treballs de regeneració de la vegetació i amplia pistes forestals a la zona.

El Grup d'Estudis Mediambientals de la Safor (Gemas) ha denunciat les "greus actuacions" que duu a terme la Conselleria de Medi Ambient a la solana de la Serra de la Safor, al terme municipal de la Vall de Gallinera, just al costat de la nova carretera que uneix Vilallonga (Safor) i l'Orxa (Comtat). Neguen que els treballs que s'hi fan servesquen per regenerar la vegetació i denuncien l'obertura de noves pistes forestals a la zona.

Segons el col·lectiu ecologista, s'estan utilitzant màquines excavadores de cadenes de gran tonatge per subsolar el sol amb el suposat l'objectiu de recuperar la vegetació. Tanmateix, han denunciat que aquest tipus de maquinària està destruint el matossar existent, que és el tipus de vegetació que millor protegeix el terreny contra l'erosió. Segons el Gemas, "aquesta actuació té l'agreujant que està portant-se a cap en plena època de reproducció de la fauna, amb les repercussionstan greus que això suposa per la destrucció de nius d'ocells i amagatalls d'altres vertebrats com amfibis i rèptils". També han denunciat que estan eixamplant i fent noves pistes forestals a la zona, utilitzant maquinària i camions de gran tonatge.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Quina condició la nostra, la dels humans, que ens podem pegar bacs sense apenes adonar-mos per tal de repetir...
És el cas d'estos subsolats en terrenys de la nostra terra diànica, amb una geomorfologia, un clima, una dinàmica vegetal i altres condicionants, com el foc, que fan estes "geotècnies" prou inviables per ací.
Vaja desconfiança i ignorància que tenim de la Natura, vaja.