25 de juny 2008

Conferència sobre 'les mentides de l'aigua'



En el marc d'una campanya informativa sobre lesproblemàtiques de l'aigua Xúquer Viu, la Plataforma en Defensa de les Terres del'Ebre i la Plataforma pels Pobles de la Safor han realitzat al Casal Jaume Id'Oliva una xerrada sobre 'Les mentides de l'aigua' el dissabte 21 de juny.

En aquesta xerrada s'han explicat diferentsaspectes sobre la realitat de les terres de l'Ebre i les diferentsproblemàtiques ambientals i socials que suposen els transvasaments d'aquestriu, de la ma de Josep Sabater, que desmuntà una per una les dubtoses tesis transvassistesque mogueren el darrer intent de transvasament.

Graciela Ferrer, representant de Xúquer Viu,explicà en profunditat la situació actual i els condicionants pels que passa laconca del més important dels nostres rius, el Xúquer, i ens parlà de la novacultura de l'aigua, un model alternatiu al malbaratament actual dels recursos.

Per acabar, Roger Cremades féu un breu repàs sobrela darrera mentida de l'aigua, la de l'urbanisme, i mostrà algunes imatgessobre l'excés del creixement urbanístic a Oliva.