10 de març 2008

LA PLATAFORMA PELS POBLES LAMENTA QUE “PER LA VALL DEL MAR” NOMÉS MIRE PEL SEU BENEFICI EN L’ASSUMPTE DEL PAI DE BANCAIXA I NO PEL BÉ DE TAVERNES

La Plataforma dels Pobles de la Safor lamenta les darreres declaracions dels responsables de l’associació “Per la Vall del Mar” de Tavernes en les que tornen a defensar a ultrança el projecte urbanístic que pretén construir 4.000 adossats, una marina per a mil amarres, un parc tecnològic i dos camps de golf al municipi de la Valldigna, urbanitzant una superfície de 2 milions de metres quadrats.

En este sentit, lamentem que l’associació Per la Vall del Mar només mire pels interessos econòmics dels seus membres, propietaris de terrenys en la zona que es vol urbanitzar, i no per l’interés general del municipi.

Ampliar horitzons
És per això que, des de la Plataforma pels Pobles de la Safor, animem als integrants d’aquesta associació a demostrar que no només estan preocupats per la viabilitat del projecte urbanístic que pretén reclassificar els seus terrenys. Així, els convidem a ampliar horitzons i denunciar altres qüestions que sí afecten a la qualitat de vida dels veïns de Tavernes, com els problemes en l’aplicació de la llei de dependència, els retards en la construcció de l’hospital de la Safor, o l’estat d’abandó de molts instituts i col·legis públics de Tavernes. Qüestions, totes estes, que sí afecten directament a la qualitat de vida de la immensa majoria de veïns.

Considerem que preocupar-se només per la viabilitat del projecte urbanístic de Bancaixa, demostra que esta associació, en realitat, no està preocupada pel futur de la Valldigna com ells afirmen, sinó únicament per les expectatives de reclassificació dels seus bancals i el consegüent increment de valor. Les apel·lacions al futur de la Valldigna són, al nostre parer, excuses per tal d’amagar una realitat incontestable: l’avidesa d’enriquiment ràpid que, tot i ser legítima i constituir un dels valors que predominen a la societat actual, no és ni pot ser mai el camí que oriente als responsables públics en la presa de decisions en matèria d’urbanisme i ordenació territorial.

Des de la Plataforma pels Pobles reiterem que el creixement urbanístic ha d’estar al servei dels interessos generals dels nostres pobles i no de l’especulació i l’enriquiment fàcil. Les decisions en matèria d’urbanisme no han de descansar en l’interés econòmic d’uns pocs, ja siguen propietaris de terrenys o promotores, sinó dels interessos generals de la ciutadania i del be comú.

Es per això que fem una crida a l’Ajuntament de Tavernes a fi que no sucumbisca davant les pressions interessades, i aposte per un urbanisme de consens que servisca vertaderament als interessos generals del seu poble, i que ens permeta seguir reconeixent el nostre paisatge i els nostres pobles.