26 de març 2007

Sobre Barx

NOTA DE PREMSA
La Plataforma pels Pobles de la Safor, vol fer públic el seu rebuig a les últimes actuacions realitzades pel consistori de Barx a la nostra comarca, a la Safor. No podem quedar-nos impassibles davant de les actuacions contra el paisatge i a favor de l’urbanisme desmesurat i gens sostenible que a la vall de la Drova, terme de Barx, estem veient de forma continuada.
Aquests passats dies, va aparèixer una pancarta exageradament gran i exageradament hipòcrita on es pot llegir “Bienvenidos a casa”... títol que fa referència a la promoció i venda de pisos a la ja sobre poblada plana de Barx. Aquest cartellot està col·locat just al començament del terme municipal del poble, poc els ha faltat per fer un túnel en mig del cartell i travessar-lo per dins.

“Bienvenidos a casa...” és una demostració clara de falta de sensibilitat i de molt mala orientació en la política local, evidentment l’actiu més valuós del terme municipal de Barx és la seua gent i després el seu paisatge. És com sabeu un indret especial, bell i d’un paisatge exquisit. Sembla que el consistori local té intenció de transformar-lo de forma que finalment deixe de ser un actiu poderós. Sota el nostre parèixer no estan equilibrant la balança i estan destruint el que volen vendre. Des de la Plataforma pels Pobles de la Safor, exigim la immediata retirada d’aquest cartell que genera un impacte i és una burla per a la població local i de tota la comarca.

Igualment des del nostre col·lectiu, denunciem la transformació de la via pecuària de la font de la Drova, que el mateix consistori ha fet. Entenem clarament que aquesta transformació és un primer pas cap a la urbanització posterior de tota la zona agrícola que queda entre la vessant de la Serra Grossa i l’actual carretera de Barx. La transformació ha suposat la desaparició d’un camí agrícola (certificat com a PR per la Federació Valenciana de Muntanyisme) i l’aparició en el seu lloc d’una pista de pas de transport pesat, augmentant la seua amplada instal·lant voreres i modificant el ferm, un nou pas en la política urbanística del municipi.DIGUEM NO! Exigim respostes polítiques i posicionaments.

1 comentari:

Anònim ha dit...

La notícia a SAFORGUIA:
http://www.saforguia.com/ACTUALIDAD/Noticias/tabid/62/NoticiasPageID/1/ID/8941/Default.aspx

i a INFOSAFOR:
http://www.infosafor.com/index.php?option=com_content&task=view&id=88&Itemid=1