16 de nov. 2011

“Comunicant la Revolta. Moviments socials i mitjans de comunicació al País Valencià” [Edicions 96]


Hui dimecres dia 16 de novembre, a les 19:30h a la Casa del Llibre de València, es presentarà el llibre “Comunicant la Revolta. Moviments socials i mitjans de comunicació al País Valencià” editat per Edicions 96. A la presentació hi intervindran Rafael Xambó, Josep Lluís Gómez Mompart, Xavi Sarrià i l’autor del llibre Xavier Ginés. Entre les entrevistades al volum hi consta la periodista simatera Rosa Brines. El llibre està composat per 17 entrevistes a periodistes de mitjans públics i comercials, i a activistes de mitjans alternatius i de diversos moviments socials del País Valencià. Intervenen en l'acte:
  • » Rafael Xambó és professor titular del Departament de Sociologia i Antropologia de la Universitat de València. És especialista en Sociologia de la Comunicació. Prologista del llibre i membre del Consell de RTVV.
  • » Josep Lluís Gómez Mompart és catedràtic de Periodisme de la Universitat de València. Cofundador de la ràdio Ona Lliure (1979).
  • » Xavi Sarrià és escriptor, cantant i compositor del grup Obrint Pas. Col·labora en diversos mitjans de comunicació.
Sobre l’autor XAVIER GINÉS SÁNCHEZ

(Castelló de la Plana, 1973) Professor del Departament de Sociologia i Antropologia Social de laUniversitat de València. Investiga temes relacionats amb els moviments socials, la participació ciutadana, les polítiques urbanes i el desenvolupament local, camp al qual es dedica professionalment al municipi de Benlloch. Ha publicat diversos articles sobre aquests temes i forma part del grup d’investigació sobre polítiques urbanes, que coordina Joan Subirats. Prepara la tesi doctoral sobre comunicació i moviments socials, que dirigeix Rafael Xambó. En el camp periodístic ha estat col·laborador a Ràdio Klara, corresponsal de comarques al diari Heraldo de Castellón i responsable de l’edició digital del periòdic L’Avanç. Va ser fundador del Centre Social Terra de Benimaclet i ha participat en molts altres moviments socials al País Valencià. -Bloc de l’autor.
 
Rosa Brines

 (Simat de la Valldigna, 1965) Periodista i presentadora. Va ser una de les primeres cares de Canal 9, on va presentar durant anys els informatius de la cadena. El 1997 va ser relegada per la direcció de TVV, amb Jesús Sánchez Carrascosa al capdavant, al segon canal (aleshores Punt 2). Presentà i coordinà el programa Solidaris , dedicat al món del voluntariat i les ONG, primer programa d’estes característiques que es posà en marxa a l’estat espanyol i que ha rebut nombrosos premis (UNICEF, Conselleria de Benestar Social, Rotary Club, Creu Roja o el premi CREFAT Reina Sofia Contra les Drogues, entre d’altres). Ha realitzat col·laboracions en ràdio i en periòdics com Levante-EMV, El Punt o Diario 16 Valencia i és autora del llibre d’entrevistes “Públicas confesiones” (1996), d’un capítol al llibre “Medios periodísticos, cooperación y acción humanitaria: relaciones imposibles?” d’Eloisa Nos Aldás (2002, Icaria) i del documental “Mauthausen-Gusen: la memòria” (2009). És membre de la Reial Societat Econòmica d’Amics del País.