9 de gen. 2011

“Exigim el compliment per part de l’ajuntament de Gandia dels acords del Fòrum 21 de la ciutat presos durant el 2010”


Nota de Premsa Pels Pobles de la Safor


“Compliment per part de l’ajuntament de Gandia dels acords del Fòrum 21 de la ciutat presos durant el 2010”

La Plataforma pels Pobles de la Safor, exigeix a l’ajuntament de Gandia el compliment dels acords presos per unanimitat i en presència dels regidors de la ciutat al fòrum 21, què és l’instrument més important de treball de l’Agenda 21 Local de Gandia.

Aquests dies serveixen per fer balanç de l’any 2010 i com a membres del Fòrum 21 de la ciutat, la Plataforma Pels Pobles de la Safor, exigeix el compliment dels següents acords, presos per la unanimitat de totes i tots els membres del foro i els quals no han estat realitzats:

- El compromís d’executar un itinerari interpretatiu de la natura a la muntanyeta de Sta Anna, amb senyalítica direccional i interpretativa. Aquest itinerari servirà per recórrer i conèixer la seua arbreda, què està protegida per la Ordenança d’Arbres Singulars de la ciutat i aniria a càrrec del pressupost del projecte URBAN què s’està duent a terme actualment, amb fons europeus.

- El compromís d’executar la col•locació de cartelleria interpretativa sobre la fauna i flora de les dunes al tram de la passarel•la de fusta que hi ha al final de la façana marítima, acompanyant així als banquets de fusta que es van col•locar la última campanya estiuenca. Sens dubte aquesta acció seria rellevant per conèixer i valorar l’ecosistema tan sensible que és el dunar marítim.

- El compromís de senyalitzar amb xapes, un espai per al pas de les bicicletes al passeig de les Germanies.

- El compromís d’indicar en cartells el dret dels ciclistes a anar per sobre aquest passeig a velocitat lenta.

- El compromís, que es va arribar a fer públic en els mitjans locals, de crear un espai per a l’aparcament de bicicletes a tots els pàrquings vigilats de Gandia i de la platja.

- El compromís de realitzar un estudi de viabilitat econòmica de la ciutat de l’esport i un avant-projecte d’impacte ambiental per a les zones proposades per a la seua ubicació.

- El compromís de fer públic la retirada de les multes a les bicicletes per aparcar en mobiliari urbà.

Aprofitant aquest balanç, la Plataforma Pels Pobles de la Safor, vol felicitar als membres del Fòrum 21 (tot tipus d’associacions de la ciutat, representants dels partits polítics amb representació, sindicats i tècnics), pel magnífic treball realitzat durant aquest any, un treball voluntariós, amb reunions que s’han allargat fins a hores tardanes de la nit i amb la única intenció d’avançar en el camí de la ciutat sostenible que sens dubte és la solució a l’actual crisi i pel futur de la ciutat.