21 de maig 2008

La Plataforma al·lega al PGOU de Barx

PELS POBLES DE LA SAFOR ha presentat 16 al·legacions durant aquesta setmana a l'Ajuntament de Barx en relació al seu PGOU (Pla General d'Ordenació Urbana). En elles hem insistit en el caràcter paisatgístic que té aquest municipi i la importància que això té sobre la seua població. El principal ingrés econòmic d'aquest municipi depén del paisatge i està produït per ell, ja que el turisme ambiental (tant de bici com a peu o en cotxe) és reconegut per totes les administracions actuals.

Entorn a aquest motiu han girat les nostres al·legacions per evitar que s'òbriguen noves zones de sòl urbà als voltants de la Cova del Parpalló o pegades al Paratge Natural Parpalló- Borrell. Igualment no es regulen els centenars de metres quadrats que actualment són il·legals i que continuen al nou pla com a sol no urbanitzable, quan de fet jo ho és de forma il·legal.

Considerem molt greu que es vulguen dotar noves zones de sòl urbà quan hi ha molts metres de sòl no urbà il·legalment construït. Igualment es pretén connectar de forma densa el poble de Barx amb la Drova, evitant el corredor verd que actualment uneix el massís del Mondúver (LIC) i l'Obaga d'Aldaia. També hem fet referència a la integració de les granges de pollastre que actualment hi ha a tota la plana de Barx, recolzant la restauració de façanes per integrar-les al paisatge o el moviment de la circumval·lació cap al poble lliurant així a la Nevera de Barx d'una pressió que la faria molt menys atractiva i integrada en l'entorn.Una vegada més, en un PGOU de la nostra comarca s'imposen les premises de la rajola davant de les necessitats dels veïns i del paisatge i a sobre en el poble de la Safor que rep més visitants a l'any per aquest motiu.

1 comentari:

José Mª Peiró ha dit...

S'ha publicat la pròrroga d'exposició pública del P.G.O.U. de Barx, per un mes més a partir del dia següent a la seva publicació (dissabte 24 de maig del 2008).