8 d’abr. 2008

Nota de premsa Plataforma pels Pobles de la Safor respecte al Fòrum 21 de Gandia

Des de la Plataforma pels Pobles de la Safor, volem reconèixer a Helena Rodeja (Samaruc - Ecologistes en acció) el seu meritós treball al cap del fòrum de l’Agenda 21 durant els últims 3 anys, defensant amb il·lusió i força les posicions ecologistes i els interessos de la ciutadania sempre per sobre dels posicionaments polítics.

Han estat tres anys d’intens treball on s’han tractat temes tant importants per al nostre municipi com la Llei d’Urbanisme (LRAU), el Pla d’Acció Litoral (PAL), la restauració hidrològica del riu Serpis al pas per Gandia, la creació del Paratge Natural Parpalló- Borrell, el Parc Natural de la ribera del Serpís, la potabilització de l’aigua de Gandia, l’ordenança municipal d’arbres i arbredes singulars, la ordenança d’energia solar i tants altres que a les sessions del fòrum s’han anat discutint i al·legant sota la seua moderació i sentit de la responsabilitat.

Pensem que Helena tenia motius sobrats per dimitir i que la seua dimissió no ha estat per motius polítics. Per causes alienes a Helena el fòrum ha estat quasi un any sense ser convocat, circumstància que des de la regidoria de Sostenibilitat s’ha aprofitat per esquivar temes crucials per a la ciutat com el subcontracte de l’aigua, la designació de zones ZEPA o els plec de condicions dels estudis de la Gandia del 2025. Creiem que els regidors i polítics que han criticat a l’ecologista per això, farien bé de dimitir, és el que èticament demanem els ciutadans als nostres polítics i Helena ha complert amb el compromís ètic.

Nosaltres seguirem lluitant perquè el fòrum 21 siga un element de consens i diàleg en torn als temes ambientals on, tal i com marca el camí definit per l’ONU a Rio de Janeiro respecte al foment del desenvolupament sostenible en els assentaments humans, es puguen debatre totes les actuacions que afecten al medi ambient i a la ciutadania que hi viu.

Finalment, agraïm a Helena la seua aportació essencial a l’ecologisme saforenc dels darrers decennis.

2 comentaris:

José Mª Peiró ha dit...

Gràcies per tot Helena.
Potser tingueres motius "polítics" en el bon sentit del terme, en definitiva, motius ètics.
Apa Fòrum 21 de Gandia !

José Mª

Anònim ha dit...

La notícia, a Las Provincias:

http://www.lasprovincias.es/valencia/20080409/safor/pels-pobles-acusa-territorio-20080409.html