7 de febr. 2008

Dibuixant la Gandia del 2025

[Reportatge de Saforguia]

Extracte:
Plataforma pels Pobles de la Safor: "Desearíamos que Gandia no creciera de forma difusa, fomentando urbanizaciones que, pese a tener baja densidad, consumen gran cantidad de suelo. También debería potenciar y proteger espacios naturales, como el marjal y la playa de l'Ahuir, y aprovechar los terrenos cultivables que aún se conservan para cultivos ecológicos. Desde la Plataforma sigue preocupándonos también el futuro de Marxuquera. Es bueno que Gandia dé nuevos servicios, pero confundir desarrollo con crecimiento es pervertir el término en sí mismo".

1 comentari:

Anònim ha dit...

Us en recordeu de xiquets a escola quan estudiaveu Història d'Espanya?
Us en recordeu del "Despotisme Il·lustrat"? Crec que era de l'època del rei Carles III. Jo no era un bo estudiant; no es que no fosse un bo estudiant, la veritat és que no estudiava molt. Però recorde eixa mena de feixistada del "tot per al poble però sense el poble". I a voltes, malgrat els segles de distància, la cosa apenes ha evolucionat (en estes aspectes de "tallar l'abadejo", o siga, planificar l'urbanisme...)
Molta Agenda 21, debats, sessions de participació ciutadana, però al final sembla que el despotisme (no imprescindiblement il·lustrat) mana.
Ja us apanyareu, ja ens apanyarem, però és una llàstima el no poder compartir soberania popular...

Vostres les rendes,
nostres les sendes.