20 de febr. 2008

Ara, l’alqueria de Romaguera (Gandia)

La Plataforma pels Pobles de la Safor ja ha manifestat en altres ocasions el seu rebuig a la destrucció d’elements singulars, tant culturals com naturals, de la nostra comarca. És obligació de les administracions tenir la capacitat de protegir el patrimoni, tot i que siga privat. Per això mateix, exigim que l’Alqueria Romaguera siga protegida i s’evite així una nova pèrdua com la del Xalet Gorrita, la clínica Pellicer, la finca d’Ausiàs, la casa del carrer Carmesina i tantes i tantes altres que durant els últims 20 anys ha patit la Safor, i en concret Gandia.

En passar vora el barranc de Beniopa, a l’altura de Sta Anna, no volem experimentar la mateixa sensació de buit que tenim quan travessem el passeig de les Germanies, a l’altura de l’institut Ausiàs March, o abans d’entrar al Prado.

En les ocasions anteriors es va esgrimir que el propietari no volia conservar el l’immoble. En aquest cas, però, els propietaris volen conservar i mantenir viva una finca que és un referent de la nostra història. Oficialment es diu que no té un alt valor patrimonial, però no tots compartim aquest punt de vista. Ben al contrari, les universitats, els professionals del patrimoni, les 30 associacions cíviques que la Plataforma pels Pobles de la Safor aglutina i molts ciutadans pensen que l’Alqueria Romaguera és un dels escassos exemples d’arquitectura popular que podem trobar dins de la ciutat. D’altra banda, l’Alqueria ens recorda la importància que el món rural ha tingut en la nostra història.

Demanem que no és tanque una porta al record, a l’educació dels més menuts, a un nou urbanisme més tranquil i sostenible i a un turisme alternatiu que oferisca una ciutat rica en patrimoni i no buida d’ell.

1 comentari:

José Mª Peiró ha dit...

Quina sensació d'impotència, de llàstima, de rebuig,... M'enteneu?
Molta gent, sí, molta gent -qué bé segur no acostuma a llegir estes fulles virtuals, amb tanta parafernàlia que lis apanya més, circul·lant per la xarxa- molta gent, deien, no vol assabentar-se, o té igual...

Però creguem que molta gent preparadeta, formada, sensible, es pregunta si els responsables últims del "desficaci", arriben a llegir estes fulles. "Despotisme il·lustrat" no, gràcies!

Salve Safor!