27 de nov. 2007

La conferència de Mariano Vázquez tanca les "Xarrades de tardor"

Nota de Premsa
El passat divendres a la nit, a la Casa de la Marquesa de Gandia, es va realitzar la última xarrada de tardor organitzada per la Plataforma pels Pobles de la Safor. Al voltant de l'Urbanisme i el Medi Ambient, s'han anat tractant cada divendres diferents temes clau per aconseguir que aquest urbanisme siga més sostenible amb el medi ambient i per impulsar un altre model fonamentat en el paisatge com un actiu i no com un recurs a destruir.

Des de les problemàtiques comarcals i les associacions que existeixen, passant per el debat polític i el conflicte de l'Ahuir, fins a l'experiència acadèmica i científica de Mariano Vázquez, la Plataforma pels Pobles de la Safor ha volgut transmetre la idea que és necessària per a tots una alternativa a l'actual model, que ens cal a tots els sectors tant econòmics com socials plantejar el medi ambient com un recurs que genera més ingressos si és conserva que si es destrueix.

Mariano Váquez, a la última xarrada, va saber comunicar la visió més científica de com la construcció és actualment el principal generador de CO2 atmosfèric i com és d'urgent canviar el nostre model de creixement si reialment volem resoldre el problema planetari i local alhora.

El professor de la Universitat Autònoma de Madrid va fer una classe magistral d'un altíssim nivell pedagògic que va impressionar els assistents amb una exposició molt clarificadora que l'actual situació límit i de les interaccions sobre l'home i la vida diària que està generant ja.
Finalment el torn de paraula va fer que la sala plena bullira en un debat viu que va suscitar qüestions i respostes en torn a les possibles solucions i al futur més immediat.

Des de la nostra Plataforma considerem un èxit aquestes xarrades per on han passat aproximadament 150 persones i on s'ha debatut en torn als problemes més locals concretant actuacions com la coordinació entre les associacions comarcals, la coordinació més efectiva de la Mancomunitat de Municipis de la Safor, la protecció de l'Ahuir per part de l'Ajuntamet de Gandia o les propostes d'urbanisme per al futur PGOU de Gandia.