13 de gen. 2007

S'oposen al projecte de recuperació ambiental del barranc del Garrofer

El va rebutjar la Diputació de València fa tres anys

El Grup d'Estudis Mediambientals de la safor (Gemas) ha presentat una sèrie d'al·legacions al projecte de l'Ajuntament de Ròtova de recuperació ambiental d'unes parcel·les municipals situades en la partida del barranc del Garrofer. Com a conseqüència d'aquestes al·legacions, des del GEMAS demanen "l'anul·lació del projecte tècnic, per ser inadequat, erroni, sense rigorositat científica i no ajustant-se a cap recuperació mediambiental".

El GEMAS denuncia que aquest projecte és el mateix que es va presentar a la Diputació de València per a aconseguir subvencions, el qual va ser rebutjat per les nombroses deficiències que presentava. A més, adverteixen que: "No s’han dignat ni a canviar la data, ni la valoració econòmica dels treballs a realitzar, malgrat haver passat tres anys des que es va redactar".


Un projecte poc rigoròs

Les al·legacions del GEMAS fan referència: a la situació i l'extensió de les parcel·les i el temps d'accés; a les mancances en la delimitació cartogràfica; a la poca atenció a la flora i la fauna de la zona; i als perills en les intervencions en el sòl. Però també a la titulació i el redactat del projecte, els plecs de condicions tècniques, i el pressupost.

També critica, aportant solucions adequades, en els treballs d'acondicionament de la senda del barranc de Garrofer, la neteja selectiva d’espècies no pirofiles (piròfites), la restauració de marges ja existents, la plantació d'espècies, la neteja als voltants de la Font dels Llibrells, les zones recreatives projectades a l'Ombria del Govern i el Llencat de Pipiola, i la col·locació de panells informatius.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Enllaç de la notícia a Las Provincias: http://www.lasprovincias.es/valencia/prensa/20070116/safor/ecologistas-denuncian-pleno-rotova_20070116.html


La notícia en "Guia-activ":
http://www.guia-activ.com/comunidad/noticias/vernoticia.html?ref=21040