30 de març 2016

@JoanBPellicer fill predilecte de #Bellreguard

L'alcalde de ‪#‎Bellreguard‬ ha convocat hui dimecres 30 de març a les 20 hores el ple extraordinari per a nomenar fill predilecte l’etnòleg i botànic Joan Pellicer, una vegada conclòs l'expedient iniciat el passat mes de desembre. Pellicer serà el primer en rebre el reconeixement després de l'aprovació en novembre del reglament d’honors i distincions.
Joan Pellicer (Bellreguard, 1947-2007) està considerat el naturalista valencià més rellevant des de Cavanilles. Metge de formació, és reconegut com a etnòleg i botànic per la trilogia Meravelles de Diània, De la Mariola a la Mar, Herbari breu de la Safor; i obres com el Costumari botànic; Bellreguard, verd esguard; o Flora pintoresca del País Valencià. A banda dels llibres, Pellicer va col·laborar en nombrosos programes divulgatius de GandiaTV i Canal 9, a més de pronunciar conferències i cursos arreu del País Valencià. Col·laborador del CEIC Alfons del Vell, Pellicer va rebre nombrosos premis i reconeixements per la seua tasca com a investigador i divulgador com ara el Bernat Capó.
Entre els arguments recollits a l'expedient figura que Pellicer «era un personatge conegut, estimat i respectat a Bellreguard, la Safor i el País Valencià, un home compromés amb la natura, un treballador infatigable per a donar a conèixer les nostres plantes, muntanyes i llenguatge popular». Per això, Borràs assenyala que «A més del reconeixement públic que dia a dia es guanyava que mereix, com a poble i com a institució tenim el repte d’assumir l’herència intangible d’este jornaler de la cultura». I conclou que «per als bellreguardins ha estat un luxe tindre entre nosaltres este apassionat de la vida, un home valent i arriscat que no donava l’esquena a res». www.diariserpis.com