11 de març 2015

NP Pels Pobles de la Safor amb Salvem el Parc de l'Alqueria Nova @PelsPoblesSafor


La Plataforma Pels Pobles de la Safor demana a l’ajuntament de Gandia i en concret al seu regidor Guillermo Barber i a l’alcalde Arturo Torró, que en relació a les obres del Parc Alqueria Nova, deixen la radicalitat en la qual s’han instal·lat i accepten negociar amb la plataforma veïnal Salvem el Parc. 
Pels Pobles de la Safor denúncia que aquest projecte no s’ha presentat ni ha rebut el vist i plau, ni del Fòrum 21 de Gandia ni del Consell Municipal Assessor de l’Arbratge, que són els dos òrgans consultius en matèria ambiental que té l’Ajuntament de Gandia. Recordem que el Consell de l’Arbratge no es convoca des de fa aproximadament 7 anys i que ha estat demanat en reiterades vegades per registre d’entrada, per diferents col·lectius, persones i entitats i per diferents canals de participació. Igualment el Fòrum 21 està trobant molts inconvenients per ser convocat i per facilitar el seu treball d’assessorament, entre ells el debat envers el Parc de l'Alqueria Nova.
De la mateixa forma Pels Pobles de la Safor recorda al govern de la ciutat que la mateixa actitud radical i antidemocràtica s’ha viscut durant tota la legislatura en relació a l’arbratge; les moreres de la façana marítima, els til·lers de la plaça dels Colomets, els pins del poliesportiu o l’arbreda del Parc de la Mota són alguns dels exemples entre tants més. La mateixa radicalitat davant de moviments socials com la que van tenir els regidors Orengo i Mut en qüestions com el tramvia o la destrucció de l’Alqueria Romaguera els van fer perdre l’alcaldia, caldria doncs que el govern prestara atenció al passat i actuara en conseqüència.
Pels Pobles deixa ben clar que els veïns i les veïnes de Gandia estan defensant el seu espai vital davant de la deixadesa del municipi d’exercir la seua responsabilitat de consensuar i de gestionar el bé comú. Donem tot el nostre suport a la gent concentrada en el parc que són una mostra de civisme i de compromís ètic amb la ciutat. Animem a tots els veïns i veïnes a participar d’aquesta acció pacífica i d’estima cap a la seua ciutat. Recolzem a la plataforma “Salvem el Parc” que està organitzant aquesta resistència i lluitant de forma exemplar des de fa mesos per tal d’evitar la destrucció del parc de l'Alqueria Nova.
És per tant que davant de les reiterades amenaces per part de l’Ajuntament de Gandia i en concret dels seus regidors Barber i Torró d’utilitzar la força, demanem serenitat i tranquil·litat als regidors/es del govern. En cas que els dos edils del PP executen aquestes amenaces Pels Pobles de la Safor els farà responsables d’aquestes accions i no dubtarà en denunciar l’ús indegut dels cossos de seguretat. 
Igualment demanem a la resta de regidors i regidores del govern que actuen en conseqüència i tracten de tranquil·litzar als seus companys, mirant de raonar amb ells i aconseguir així reconduir la situació generada.
Per tant, abans de prendre qualsevol decisió al respecte demanem als dos regidors i a la resta del govern de la ciutat que consulten amb els seus serveis jurídics i que facen marxa enrere tant en les amenaces com en les actuacions. Cal deixar de banda la radicalitat del govern i seure a negociar, posar el projecte a exposició pública i obrir un període d’al·legacions tal com demanen els veïns i les veïnes i la plataforma Salvem el Parc.