25 de des. 2014

@PelsPoblesSafor i el Parc Aquàtic de #Gandia

NP Pels Pobles de la Safor relativa al Parc Aquàtic 
Pels Pobles de la Safor demana seny i serietat a l’Ajuntament de Gandia davant la recent proposta envers un Parc Temàtic Aquàtic. Estem cansats i cansades de mentides, de projectes que destrueixen la economia de la ciutat, que van en la direcció contrària a la recuperació econòmica.
De nou, un megaprojecte que segueix l'estratègia equivocada, la què ens ha dut a la crisi econòmica, la què es fonamenta en l'especulació i en la destrucció de territori. Pels Pobles de la Safor denuncia la falta de planificació territorial del govern del PP de Gandia i en concret d’aquest nou projecte que no contempla ni la legalitat, ni el finançament, ni el mercat al qual va dirigit. Aquest projecte de Parc Temàtic s’ubica sobre un terreny al mig de la marjal de la Safor, un espai natural inclòs des de 2009 dins la ZEPA Mondúver-Marjal de la Safor (Zona d'especial protecció d'Aus de la Comunitat Valencian4a ) i al Catàleg  Valencià de Zones Humides des de 2002, per decisió del Govern Valencià en virtut de la Llei 11/1994 d'Espais Naturals Protegits de la CV, que ha rebut tot tipus de finançament europeu per dur a terme dita protecció i recuperació i que dubtosament serà recolzat per la Unió Europea i en última estància per la Justícia. 
Aquest projecte de Parc Temàtic no ha estat consensuat per la societat: partits polítics, Fòrum 21 de la ciutat, associacions de caçadors/es, propietaris/es, ni amb els llauradors/es.  Igualment aquest projecte no va estar considerat en la proposta del Pla Especial de la Marjal que va presentar fa uns mesos l’Ajuntament de Gandia. Aquest Pla Especial no ha sigut aprovat per la Generalitat Valenciana justament per ser poc sensible i poc respectuós amb la marjal i la natura. Dubtosament el Parc Aquàtic, que  suposa una transformació  de la estructura de la marjal i del seu entorn, tindrà cabuda en aquest Pla Especial després d’aquest estricte veredicte negatiu de la pròpia Generalitat Valenciana.
Pels Pobles de la Safor demana la retirada d’un projecte que no té cap pla de viabilitat econòmica públic i que suposa una despesa municipal de gran envergadura. Condemnem un Parc Temàtic que com ha quedat demostrat a Terra Mítica, o tants i tants exemples al llarg de la nostra geografia estatal, no farà més que enfonsar el municipi en un deute inassumible, amb l'excusa de vagues promeses de llocs de treball i que en el cas extravagant de ser construït seria  una infraestructura que generaria dependències i rescats. 
Pels Pobles de la Safor, juntament amb altres col·lectius,  ja va aconseguir la retirada del megaprojecte “La Ciutat Olímpica” presentat en l’anterior legislatura pel tàndem destructor Orengo- Mut i que ara torna amb diferent cara anomenant-se Parc Aquàtic. Aquests projectes que pretenen ser grans solucions, són justament el contrari, projectes que generen grans dependències econòmiques, que no s’arriben a executar o queden en uns situació ruïnosa en un breu període de temps. 
Pels Pobles de la Safor comunica als poc experimentats regidors del PP en matèria de territori i economia que aquestes grans falses solucions no diversifiquen el turisme, ni el desestacionalitzen. Cal un projecte seriòs vinculat al territori, als productes de proximitat i nostres, a treballs estables i no precaris, que es fonamenten en la cura i el respecte a un espai de gran valor natural com ara la marjal de la Safor i no que es basen necessàriament en la seua destrucció. Exigim que els regidors/es del govern del PP es formen en matèria econòmica i territorial o que es retiren, que es deixen assessorar per experts o que abandonen. 
Estem convençuts i convençudes que aquest Parc Temàtic no tindrà recorregut , però exigim i exigirem que la elevada despesa pagada amb diners públics que ja ha tingut el projecte i que continua tenint en forma de màrqueting i de gestions administratives, siga assumida pels responsables polítics de tal aberració. Lluitarem per tal que els qui han presentat aquesta falsa iniciativa, la paguen de la seua butxaca.