14 de febr. 2014

[NP] Mala educació i mentides per part del govern en el Ple Municipal respecte a l'Auir

Davant les declaracions del Sr. Torró, alcalde de Gandia, als mitjans de comunicació en el sentit que durant l’últim plenari, deixà prendre la paraula i formular una pregunta a la representant de l’Assemblea Salvem l’Auir pel “xantatge” que li feren i per evitar “algun tipus de desordre al saló de plenaris” i que amb això es feia un “flac favor a la democràcia”, des de la Plataforma Pels Pobles de la Safor volem aclarir el següent:

1.-El comportament de tots els assistents al Plenari del dia 11-2-2014 fou exquisit durant tota la sessió, sense fer cap manifestació d’aprovació o reprovació de cap dels punts que allí es tractaren i d’això poden donar fe els representants dels diferents mitjans de comunicació que hi estaven presents. I fou així perquè en l’Assemblea del dia anterior es posà l’èmfasi en ser estrictes en el respecte per a que no se’ns pogués acusar d’alterar el funcionament d’un òrgan de la democràcia com ho és un Plenari. Malgrat tot, el Sr. Torró sembla que ja tenia preparada l’acusació de xantatgistes i antidemocràtics per als membres de l’Assemblea abans que el Plenari es celebrara, amb l’objectiu de desacreditar públicament a aquells que pensen d’una manera diferent d’ell, perquè si no és així no s’entenen de cap manera les qualificacions rebudes o que “s'estava entrant en un camí perillós”.

2.- Si considerava que la pregunta no es podia realitzar per defecte de forma, sols tenia que haver-ho dit i allí s’hagués acabat tot. El que no pot fer és cedir la paraula i a continuació tatxar de xantatge i d’actituds contra la democràcia als que la prengueren. Els aplaudiments i ensenyar amb silenci fulls amb el lema “Salvem l’Auir” ni és violència ni és xantatge, i més quan ja era la última qüestió del Plenari.

3.- Sí que és totalment desafortunada, i és una mostra del que ell entén per democràcia participativa, la seua resposta davant la pregunta: “Val, ara ja teniu la foto, s’alça el Plenari”, sense fer cap referència al fons de la pregunta ni a si pensava o no respondre.

4.- Aprofitem aquests fets per a fer reflexionar als grups polítics representants a l’Ajuntament de Gandia, i en concret a l’actual govern municipal, sobre la validesa de l’actual reglament on sols es deixa prendre la paraula als veïns si és en referència a un punt de l’ordre del dia del plenari, perquè això implica que els assumptes que no estracten en el plenari mai podran ser interpel·lats pels ciutadans, segrestant així una ferramenta fonamental en la democràcia participativa. Precisament ací radicava el “defecte de forma” en el que incorria l’Assemblea Salvem l’Auir segons el Secretari de l’Ajuntament.