15 de des. 2011

Pels Pobles de la Safor concedeix el IV premi Circ de la Safor a Antoni Mascarell

La plataforma comarcal formada per 31 associacions entrega aquest premi a les persones que són un referent en la defensa del territori, del paisatge, dels pobles i dels recursos de la nostra comarca.
Aquest any s’entrega per primera vegada amb caràcter pòstum després de faltar el nostre company de Vilallonga durant les darreries d’aquest estiu.
La Plataforma pels Pobles de la Safor, vol reconèixer amb aquest premi, l’infatigable treball que Antoni Mascarell va fer cada dia des del seu poble, Vilallonga, sempre amb energia i ple d’ànim. Sempre amb una visió comarcal exemplar, que el va dur a crear aquesta plataforma juntament amb altres companys i companyes de diferents pobles de la comarca en l’any 2005.
Volem premiar a Antoni Mascarell per la seua valentia i sinceritat, pel seu esperit i pel seu coratge davant situacions injustes tant socials com ambientals. El seu poble, Vilallonga, va patir durant anys el maltractament dels dirigents polítics que van menysprear continuadament les minories que tant bé ell representava, el paisatge que tant s’estimava i la societat en la que ell creia. Ell mai va deixar de denunciar-ho, mai va deixar d’esbrinar els perquès i d’animar a que la gent parlés, de fer cultura democràtica, és per això que el premiem. Va ser un altaveu per a la resta de la Safor, del que passava al seu poble i alhora va col•laborar en totes les accions, concentracions, manifestacions, reunions que des de la Plataforma s’han realitzat a tots els pobles de la comarca, era una persona solidària i això és el que premiem. Amb aquest esperit col•lectiu i la gran energia amb la que transmetia la seua lluita, va fer de conglomerat al tramat social i divers que és la nostra coordinadora i per això el premiem.
Els familiars d’Antoni Mascarell rebran el premi, una obra de l’artista saforenc Romà Calafat, i un xicotet homenatge per part dels seus companys i companyes de la Plataforma pels Pobles de la Safor. Serà en el sopar de germanor que Pels Pobles de la Safor organitza tots els anys per tancar l’any i que es realitzarà el proper divendres 16 a les 21,30 hores a Tano Passeig, en Gandia. Pel sopar cal un tiquet que es pot adquirir al Casal Jaume I de Gandia, el posterior homenatge i entrega del premi, serà un acte obert.
Cal recordar que els anteriors premiats amb el premi Circ de la Safor, han estat: en el 2008 Josep Mª Ferrairó, en el 2009 Josep Tarrasó i Vicent Ferrer i en el 2010 Helena Rodeja.


1 comentari:

Vicent Ferrer ha dit...

Toni ha deixat una petja per sempre als nostres cors i en la nostra vida, amb el seu quefer diari, constant i callat, dels qui són i seran imprescindibles, dels qui sempre mantenen alt i dempeus l'estandart per la justícia, la solidaritat i el respecte. Endavant i per sempre, Toni.