15 de set. 2011

A TONI, DELS SEUS COMPANYS I COMPANYES DE LA PLATAFORMA PELS POBLES DE LA SAFOR:


Ja? Ja te’n vas? Tan prompte? No ho esperàvem, sempre has estat ací, en totes les reunions, en tots els projectes pels que hem lluitat.
Ara mirarem amb uns altres ulls eixe cartell humà que vàreu fer aquest estiu a la platja de Gandia, allí estaves tu, no podies fallar.
Ens deixes i sentim que una peça clau de la nostra plataforma jo no estarà més. Estavem acostumats i acostumades a sentir consells, opinions, objectius...sempre es podia comptar amb la teua ajuda, sempre.
I ara sabem que hem de fer més esforç per seguir endavant i ho farem clar! pensant amb el que t’agradaria que es fera, comptant amb la teua opinió.
Perdem un bon amic, i ho podem escriure amb majúscules, i totes les associacions de la Safor que han lluitat i lluiten per la natura ho saben...els homenatges a Pellicer, les xerrades de Tardor...les farem pensant...Toni haguera fet açò o dit allò...
Així que amb aquestes paraules que ixen del nostre afecte per tu, volem que se sàpiga que sempre estaràs en la nostra lluita per defensar el que és just per a la natura i pel territori. Seguirem lluitant duent al cor i portant al cap la màxima que sempre t’agradava portar en forma de gorra “- GOLFOS + TRELLAT”.
Fins sempre amic, fins sempre company, fins sempre Toni.

Text: Sònia Fayos.



3 comentaris:

Salva Sanchis ha dit...

Sempre portarem a Toni al cor, una persona i un amic que sempre relacionarem estretament amb el seu poble, Vilallonga, un home amb un carisma entranyable i que posava la seua força en la cura pel paisatge i la defensa pel territori. Era fàcil veure'l en una excursió organitzada per algún colectiu o passetjant pel Racó del Duc. Fidel sempre a les reunions en defensa del medi ambient, no faltava mai, sempre mantenia un discurs actual, ben documentat i coma persona experta que era a més posava com exemple alguna vivència en temps passats que s'assemblava al cas que ens ocupava. Jo recorde els seus dibuixos, ben fets i ben ilustratius d'allò que ell volia denunciar amb la seua imatge creativa. Ojalà nosaltres tinguerem la mateixa força que tenia ell per canviar la realitat injusta arribada l'edat que Toni tenia.
Recordaré a Toni com un gran company, un excel·lent lluitador i sobretot un gran home.

Salva Sanchis.

Anònim ha dit...

Que bónic Salva. He sentit intensament tot el que has dit, ho ratifique al 100%, has explicat ben bé el que va ser Toni per mi. Gràcies, endavant.
xavi

José Mª Peiró ha dit...

Què boniques paraules, companyia!!!...Ja no més homenatges de morts, ara en vida estimem-mos i valorem allò que fem....
Ací va una célebre frase de Bertolt Brecht que encapçalava un dels últims correus de Toni, va per ell, va per a tu, Toni, bonicooo, IMPRESCINDIBLEEEEEE ;-)

Hi ha hòmens que lluiten un dia i són bons.
Hi ha altres que lluiten un any i són millors.
Hi ha els que lluiten molts anys, i són molt bons.
Però hi ha els que lluiten tota la vida, eixos són els imprescindibles.

Bertolt Brecht