13 de jul. 2011

Generalitat autoritza un camp de golf en la marjal de Gandia

El recinte esportiu tindrà 150.000 metres quadrats, se situarà al costat del Club de Tennis i el seu cost no superarà el milió d'euros

Via lliure al camp de golf de 18 clots (pitch and put) en la marjal de Gandia. La Conselleria d'Infraestructures ha emès un informe favorable per a la construcció d'aquest recinte esportiu de 150.000 metres quadrats, que se situarà al costat del Club de Tennis de la platja. La Generalitat autoritza el camp de golf, però no les edificacions. D'aquesta manera, el "pitch and put" no tindrà al seu al voltant xalets adossats, hotels ni construccions del propi camp de golf. La intenció del govern municipal és crear un centre esportiu global aprofitant les instal·lacions del Club de Tennis. «La zona quedarà com un espai d'oci i esportiu que dinamitzarà l'economia, crearà nous llocs de treball i serà un reclam per al turisme. El club de tennis i el camp de golf compartiran sinergies». El portaveu del govern del PP de Gandia, Víctor Soler, així ho va anunciar ahir en una roda de premsa a la qual va acudir acompanyat per la regidora no electa d'Urbanisme, Clara Carbonell. Encara és prompte per a conèixer quin és la inversió exacta d'aquesta iniciativa perquè les autoritats polítiques estan mantenint negociacions amb els *marjaleros. No obstant açò, segons va ressaltar l'edil Soler, el cost no superarà el milió d'euros. El programa electoral del Partit Popular contemplava la creació d'un camp de golf sense construccions posat que Gandia manca d'infraestructures d'aquest tipus. No obstant açò, segons va dir Soler: «Com som un govern d'acció ràpida, ens hem posat a la feina perquè prompte siga una realitat». El primer que va fer l'executiu local en arribar al govern va ser elevar una consulta a la Generalitat Valenciana per a conèixer amb detall el procés a seguir per a la construcció del camp de golf. La Conselleria d'Infraestructures, Territori i Medi ambient va remetre un informe a través del com s'indicava que l'Ajuntament de Gandia ja podia començar els tràmits per a construir un camp de golf amb un ús exclusivament esportiu i recreatiu. El document de l'Administració Autonòmica, així mateix, ressalta que no existeixen incompatibilitats amb les normes del Patricova que protegeixen l'aiguamoll, per la qual cosa la ubicació del camp de golf en el paratge és «completament legal». El primer pas que va a seguir la Corporació Municipal de Gandia després de comptar amb el permís de la Generalitat és l'elaboració d'un Pla Especial per a racionalitzar l'espai i reordenar els usos dels terrenys.

Atraure turistes de renda alta

El principal objectiu de la creació d'un camp de golf és atraure a turistes de renda alta de tota Europa perquè acudisquen a Gandia no solament a l'estiu sinó durant tot l'any. El sector de restaurants i hotels sempre han reivindicat un camp de golf, com una oferta més per a contribuir a la desestacionalizació del turisme. A més, aquesta iniciativa ha comptat amb un gran acolliment per part dels clubs. El regidor popular es va anticipar a qualsevol denúncia per part de grups ecologistes o de partits de l'oposició en afirmar que no cap la crítica a aquest projecte perquè va haver-hi formacions polítiques, en clara referència al PSPV, que volia situar una Ciutat Esportiva «amb blocs de formigó en els terrenys protegits del marjal». A més, Soler va recordar que tots els partits polítics excepte el Bloc i EU van concórrer a les eleccions amb una proposta de camp de golf en els seus programes. L'alcalde de Gandia, Arturo Torró, en campanya electoral ja va manifestar que el golf és un esport que va a més i que garanteix un flux de clients durant tot l'any. «Durant l'estiu, així com en ponts i festius, el golf atén a les necessitats del turisme nacional, i durant l'hivern emergeix la demanda internacional, ja que els esportistes d'aquesta disciplina, sobretot de països del nord d'Europa, no poden practicar aquest esport a causa de les condicions climatològiques del seu lloc d'origen i es desplacen a altres destinacions», va subratllar l'alcalde. A més, Torró va assenyalar que l'actual club de tennis veurà millorades i ampliades les seues instal·lacions amb tres noves pistes, un vestuari i un gimnàs dotat de noves tecnologies.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Despues de tanto pelear los pequeños ayuntamientos de todos los partidos políticos : Palma, Alfauir, Villalonga, etc. que quería su campo de golf con mucho cemento, va y viene el señor Torró y sin complicarse la vida, y cumpliendo la legislación vigente, y resulta que lo hará, y encima dará mucho trabajo y dinero a la playa de Gandía.

A veces las cosas simples son las mejores.

Anònim ha dit...

Primer, de complir la legislació vigent, res de res, ni d'aprop. No ha complit res, ni tan sols ha creat encara la comissió d'urbanisme que ha de debatre el tema, ni té cap aval vàlid de la Generalitat pq aquesta no pot avalar res que no siga legal, i aquest projecte no és encara ni un projecte. Segon, no el farà. Tal com el planteja és totalment il·legal i la oposició serà tant o més forta (ja ho esteu veient) que la que van tenir la resta de camps de golf de la comarca. Tercer no donarà diners ni treball, doncs en cas de fer-se serà costejat amb diners públics, dels que haurien d'anar a altres polítiques, per tant pagat per totes i tots i dubte molt que aporte economia a una platja que ja està en el seu límit de capacitat, més bé crec que elimina economia, la que generaria una marca de qualitat pel territori, pel comerç i els hotels de la platja, un paratge municipal preparat per rebre visitants i oferir activitats que farien empreses locals eixides de la nostra universitat. Més clar aigua.
Xavi Ródenas