20 de jul. 2011

El nostre posicionament referent al camp de golf de la marjal de Gandia

Els companys i companyes de la Plataforma Pels Pobles de la Safor, hem consensuat aquest posicionament:

NP Plataforma Pels Pobles de la Safor

La Plataforma Pels Pobles de la Safor convoca a la població de Gandia a la mobilització pacífica en contra del camp de golf a la marjal.
Aquesta coordinadora, que reuneix a 28 associacions i sindicats de la comarca de la Safor, exigeix al govern municipal de Gandia que retire immediatament la proposta de construcció d’un camp de golf a la marjal.

La Plataforma Pels Pobles de la Safor, denuncia la il·legalitat d’aquest projecte, ubicat sobre terreny turbós i marjalenc, al costat immediat de l’espai protegit pel Catàleg de Zones Humides del País Valencià i catalogat com a LIC (Lloc d’Interés Comunitari) i ZEPA (Zona d’especial protecció per a les aus) per la Unió Europea. A més a més de ser una il·legalitat, aquest pla és un insult a una ciutadania que està pagant una crisi econòmica produïda en part i agreugada pel model urbanístic fonamentat en els camps de golf i en l’urbanisme.
Denunciem que aquesta gran obra serà financiada en gran mesura per l’ajuntament de Gandia amb els diners de tots i totes. La modificació del PGOU per a realitzar aquest camp de golf, utilitzarà recursos municipals que haurien d’anar destinats a altres tipus d’accions.
Denunciem que amb la construcció d’aquest camp de golf s’ataca directament a la economia local, destruint un paisatge únic, que és generador d’iniciatives ambientals, generador d’una oferta alternativa i complementària a l’actual model de turisme de la platja de Gandia, un ataca directe a la identitat de la nostra localitat i també de la resta de la comarca.
Denunciem la foscor i poca transparència que s’està utilitzant per part del govern local en relació a la presentació i tramitació d’aquest camp de golf. S’ha informat que la Generalitat Valneciana ha donat el vist i plau, cosa que no té cap sentit perquè no existeix cap projecte de modificació del PGOU, cap treball que haja estat presentat a la comissió d’urbanisme que encara no s’ha creat. No s’ha presentat res al fòrum XXI de la ciutat que és un dels òrgans assessors de l’ajuntament en temes ambientals i no s’ha fet cap estudi d’impacte ambiental ni cap exposició pública del projecte. Per tant, el suport de la Generalitat a aquest projecte és un ataca a la democràcia, doncs no té cap validessa.
Cridem a la gent del carrer, a tots els gandians i gandianes, a que penge a les seues balconades cartells en contra del camp de golf. Cridem a totes les associacions i col·lectius de la ciutat de Gandia a que denúncie a través de notes de premsa, articles d’opinió, blogs i espais en els mitjans de comunicació aquest atac contra la dignitat del nostre municipi. Cridem a tots els mitjans de comunicació comarcals perquè difonguen aquestes notes i comunicats, a que continuen el seu treball transparent , comunicant aquesta agressió d’una forma apartidista per tant, legalista i veraç.
No acceptem aquest atac contra el nostre territori, farem front amb tots els instruments que ens atorga la llei I la democràcia i tindrem una actitud constant fins que aconseguim parar aquest inútil camp de golf.