21 de febr. 2011

Responem a les amenaces en torn a la Torre dels Pares

La Plataforma pels Pobles de la Safor, vol manifestar el profund malestar que sent pel pas enrere que suposa la proposta per part del PSPV de Gandia relacionada amb la construcció d’un camp de golf i la transformació de l’Alqueria dels Pares en un hotel de luxe.
La Plataforma pels Pobles de la Safor vol manifestar el seu profund desacord amb aquesta proposta, que vol tornar la vista enrere, cap al sistema nefast que ha provocat gran part d’aquesta actual crisi econòmica. El model fonamentat en la destrucció del territori està esgotat, ha d’acabar d’una per totes, és un model que ens ha ofegat com a societat en una situació complicada. Igualment, el model turístic no es pot fonamentar en aquestes iniciatives ja. Comptem amb tot tipus d’infraestructures a la platja de Gandia, ara és temps del contrari, d’un nou model territorial, el model que des de Pels Pobles de la Safor i totes les associacions que conformem aquesta plataforma portem lluitant des d’anys enrere. El model de recuperar espais naturals com la marjal, d’obrir centres d’interpretació de la natura que siguen un complement útil i generador d’economia als agents turístics locals i de crear alternatives viables al camp, no de fer més del mateix.
Des de Pels Pobles de la Safor volem aclarir que aquesta acció és possiblement il•legal i incompatible amb la resolució de la Conselleria de Cultura que declara aquest patrimoni Bé d’Interès Cultural, perquè altera el seu ús i la seua fisonomia.
Des de Pels Pobles de la Safor, pensem que la compra de l’Alqueria dels Pares i els seus terrenys, són un guany per a la societat gandiana i saforenca i no ha de quedar en la reconversió d’un espai d’elit vetllat a uns pocs.
Pels Pobles de la Safor, proposa la creació d’una “escola de llauradors i llauradores” d’agricultura ecològica amb un espai de recuperació de llavors pròpies i d’un espai de la interpretació de l’agricultura, la seua història i el seu paper en la nostra cultura passada i actual. És el camí més beneficiós per a la societat en el seu conjunt i alhora és una proposta activa al voltant de l’agricultura.
El PSPV parla de generar economia, però parlen d’una economia que beneficia a pocs i a poques a costa del patrimoni de totes i tots. La creació de la “escola de llauradors i llauradores” lligada a polítiques actives pot esdevenir la creació de productors ecològics i la generació d’un mercat de productes lligat a ells, tan necessari a la comarca. La nostra opció generarà més economia i d’una forma més repartida que alhora beneficiarà al paisatge i a la població local que podrà comptar amb una producció ecològica que ara quasi no existeix.
Des de Pels Pobles de la Safor, exigeix al PSPV la retirada d’aquesta proposta del debat públic i la eliminació d’aquest tipus de propostes dels programes electorals de les formacions polítiques existents a la comarca. Per respecte a la gent que està patint la crisi, ja està bé de generar models especulatius i destructius que generen falsa economia.