10 de febr. 2011

No a la MAT ! ni aquí ni enlloc

Un total de 9 agrupacions i persones a títol particular han encetat les mobilitzacions per tal de dir ‘No a la línia elèctrica d'alta tensió' que pretén instal·lar Iberdrola, a les serres cremades. Dilluns al matí van presentar al mercat municipal d'Ontinyent el calendari de mesures reivindicatives, però també per a divulgar les repercussions tan greus que portaran les torres al paratge del Torrater. "Penses fer alguna cosa o et quedes mirant?". Amb aquesta pregunta que crida a l'acció ‘l'Assemblea contra l'alta tensió' han encetat la mobilització ciutadana en contra de la instal·lació de la línia en les serres cremades.

Una iniciativa contestatària que compta amb el suport de molts ciutadans a títol individual, però també de 9 col·lectius, pel moment que són: l'Ateneu l'estació d'Albaida, el Casal Jaume I, la CEVA, la Colla ecologista l'Arrel, el Centre Excursionista d'Ontinyent, el Centre Excursionista d'Alcoi, el Consell de la Joventut d'Ontinyent, Salvem la Valleta i Assemblea Meruts. Tots ells estan donant suport a les iniciatives en contra de la línia d'alta tensió, degut a la destrossa que suposarà posar les torres per bona part de les muntanyes afectades pel foc en el mes de setembre.

"Les torres no cauran del cel, i per a fer-les serà necessari obrir camins per a les excavadores i camions entre la senda dels Enginyers i la pista forestal del repetidor, una zona que s'acaba de cremar on comencen a rebrotar el que ha quedat entre les cendres", expliquen en un comunicat des de l'assemblea.

A més del punt informatiu al mercat d'Ontinyent, el moviment ciutadà té previst celebrar una assemblea aquest divendres i el dissabte 19 concentrar-se a les poblacions afectades: Ontinyent, Agullent, Albaida i Benissoda. A més, han recordat que el 24 de febrer és la signatura d'actes d'expropiació dels terrenys per on passarà la línia i que el termini d'execució dels treballs és de mig any, per tant, està previst que les obres finalitzen el 24 d'agost d'enguany