13 de gen. 2011

Petroli...

El Butlletí Oficial de l’Estat va publicar dilluns passat, 10 de gener, la sol·licitud de permís formulada per l'empresa Oïl & Gas Capital amb seu a Madrid, que s’uneix també a la petició de dur a terme prospeccions petrolíferes enfront de les platges de la Safor. En este cas concret és tractaria d'un polígon al voltant de 20.000 hectàrees de terreny i litoral ubicades entre Tavernes de la Valldigna i Gandia i que compren una zona que arriba fins la Pobla Llarga i Barxeta en l'interior. Ara el Ministeri d'Indústria té l'última paraula de si autoritza o no estes prospeccions que se sumarien a les ja concedides.


La sol·licitud abasta quasi 20.000 hectàrees que se situen majoritàriament en terra amb un petita franja marina enfront de Tavernes de la Valldigna "Oil and Gas Cabdal" podria estar interessada a habilitar un gran dipòsit de gas natural o de CO2.

La sol·licitud indica que el projecte està batejat amb el nom de "Polifé", el fill de Zeus que només tenia un ull, i segon s'explica un dels punts de la zona imaginaria estaria situat a menys de dos milles de la costa de Tavernes, i un altre punt en plena ciutat de Gandia. Fins i tot s'apunta que incloure un poc de mar seria per evitar que el permís depenguera només de la Generalitat. Ara sobre un termini de dos mesos per a presentar al·legacions.

http://lacotorradelavall.blogspot.com/2011/01/lor-negre-ens-fara-rics-o-simplement.html

http://arcirissimat.blogspot.com/2011/01/lo-que-ens-faltava-ara-petroli.html

http://lacotorradesimat.blogspot.com/2011/01/i-ara-petroli.html