28 d’oct. 2010

Zarra podria convertir-se demà divendres en la seu del MTC


Som un país, no un femer!!!

El Consell de Ministres pot designar demà a la localitat valenciana com no cementeri nuclear de l’Estat Espanyol
dijous 28 d'octubre de 2010.

Demà divendres, al Consell de Ministres, és molt probable que es designe a Zarra com a seu del Magatzem Temporal Centralitzat (MTC) de residus nuclears. Cal que tots actuem ràpidament per evitar-ho. Esta vesprada hi ha una concentració a les 20:30 hores a Aiora. El que puga anar, que no falte. Demà les protestes són a Madrid. Som un país, no un femer!!! Pam a pam, ara a Zarra!!!
Este matí la plataforma Tanquem Cofrents, de la qual forma part Acció Ecologista-Agró, ja ha aconseguit que els Síndics del PSPV-PSOE, Compromís i EUPV a les Corts Valencianes signen una resolució contrària a la designació de Zarra com a seu del MTC. El PP, el partit majoritari, no l’ha signada. Esta resolució es summa a la Proposició No de Llei ratificada el 28 de setembre per tots els grups parlamentaris de les Corts Valencianes on es rebutjava la instal·lació del cementeri nuclear tant a Zarra com a qualsevol altra localitat de la Comunitat Valenciana.

Esta resolució i la Proposició No de Llei contràries a la designació de Zarra demostren una vegada més que no hi ha consens respecte a la instal·lació del MTC al País Valencià. Esta manca de consens ja era evident gràcies a les múltiples protestes realitzades per la plataforma Tanquem Cofrents i la plataforma Contra el MTC de Zarra tant a esta localitat com a la resta de municipis de la Vall d’Aiora, així com a València, Castella la Manxa i Madrid. Precísament, esta vesprada es celebrarà una nova concentració a Aiora per a dir NO al cementeri nuclear i demà les protestes es traslladaran al Consell de Ministres a Madrid.

Una vegada més, Acció Ecologista-Agró, la major associació ecologista del País Valencià i que compta amb una extensa trajectòria en la lluita antinuclear, torna a rebutjar la possible designació de Zarra com a seu del MTC per part del Consell de Ministre de demà divendres. Des de l’organització ecologista ens oposem a la instal·lació del Cementeri Nuclear tant a este municipi com a qualsevol altra localitat del País Valencià o de l’Estat Espanyol. ¿Nuclear? No, gràcies.

Com ja hem denunciat en nombroses ocasions des de la plataforma Tanquem Cofrents i des d’AE-Agró, el procés de selecció del municipi que albergarà el cementeri nuclear ha estat completament opac i antidemocràtic, com ho demostra un informe publicat hui pels companys de Greenpeace. A més a més, una de les premisses del Govern Central per designar la localitat que albergarà el MTC és el consens i la no contestació social respecte a la seua decisió. Doncs bé, les Corts Valencianes i la societat civil valenciana ja ha demostrat que l’únic consens que hi ha és el de la seua negativa al cementeri nuclear.

Per tot açò, des de l’associació emplacem a tots els nostres socis i simpatitzants a participar als actes de protesta per mostrar la nostra oposició al MTC i per dir ben fort: "Som un País, no un femer. Pam a pam, ara a Zarra