9 de set. 2010

GRAN DESASTRE ECOLÒGIC a La Valldigna




Més de 4.500 hectàrees. Aquesta és la xifra provisional de muntanya cremat en tres dies a València. Després de dos dies de tràgics incendis , el Govern valencià va donar ahir per estabilitzats els focs al sud de la província de València i el nord de la d'Alacant , i que han carbonitzat , segons les primeres estimacions, unes 4.500 hectàrees. D'aquestes, 2.000 corresponen a l'incendi de Rafelguaraf, Simat i Barxeta i la resta, unes 2.500, el que va afectar, en diversos focus, a Ontinyent i a municipis propers
.

CRONOLOGIA/RESUM PREMSA/opinió -ValldignaDigital




+ Iberdrola augmentarà a 220 KV la MAT per la Valldigna




El Butlletí Oficial de la Província nº 211 del dia d’ahir, 6 de setembre (vore fotografia. Clic damunt per engrandir-la),inicia el tràmit d’informació pública del nou projecte d’Iberdrola que afecta al traçat de la línea d’alta tensió entre Castelló de la Ribera i Gandia, és a dir, la línea elèctrica que creua la Valldigna de oest a est i ompli el paisatge d’altes torres metàl·liques, especialment el terme de Tavernes.

I que vol Iberdrola amb aquest nou projecte? Doncs simplement confirma el que sempre s’ha dit: que al cap d’un poc de temps s’augmentaria la potencia fins convertir-la en una “molt alta línea d’alta tensió”. Iberdrola ha demanat incrementar de 132 KV que té la línea a 220 KV per a la qual cosa invertirà un poc més de 14 milions d’euros.

I… si no vols caldo, dues tasses! Si tota la Valldigna en ple – excepció feta del PP – estava en contra i adduïa fortes afeccions a la salut en una línea de 132 KV és de suposar que l’afecció s’incrementarà també proporcional a la nova potència elèctrica.

Però no passa res! Què a tots ens en toca una, de mort, en aquesta vida…

Vídeo d’Anna Cunyat sobre un tema de Sak de Gats:

"El tema que el grup valldignenc va crear per protestar contra la MAT, -Molt Alta Tensió-. serveix ara també per reclamar justícia davant el nou atentat ecològic que hem patit aquests dies".