13 d’abr. 2010

NP-ERMITA DE SANT VICENT [ARCdeMigPunt]


LA DELIMITACIÓ DE L'ENTORN DE L'ERMITA DE SANT VICENT ÉS INSUFICIENT
  • Arc de Mig Punt. Associació Memòria i Patrimoni considera insuficient i problemàtica la delimitació de l’entorn de l’ermita de Sant Vicent, aprovada pel govern municipal de Gandia recentment. En direcció a la carretera de Vilallonga, l’entorn que li han reconegut a l’ermita es limita a 3 metres. Tan ridícula xifra impedirà que aquest entorn puga albergar cap ús digne. Al costat de l’edifici quedarà un corredor estret i estrangulat per les naus industrials, un espai mort que pot acabar funcionant com a abocador de deixalles.
  • És evident que aquest entorn insuficient, en absolut obeeix a un desig de preservar els valors culturals de l’ermita de Sant Vicent sinó, més bé, a assegurar la continuïtat futura de les naus industrials. Tant és així, que el regidor d’urbanisme ja ha desestimat una possible compra o permuta del solar adjacent a l’ermita i ha atorgat permís al seu propietari per a reprendre les obres de l’última nau industrial.
  • Com Arc de Mig Punt ja va alertar el passat mes de novembre, aquesta nova construcció ocultarà definitivament l’ermita i destruirà la seua coneguda perspectiva des de la carretera d’Almoines, punt de referència per a tots els ciutadans i ciutadanes. D’aquesta manera perjudicarà greument la integritat dels valors culturals d’un edifici que està protegit per la Llei de Patrimoni Cultural Valencià en qualitat de Bé de Rellevància Local.
  • A més, la rehabilitació i els possibles usos futurs de l’edifici quedaran afectats negativament per la seua condició d’edifici amagat i sense espai circumdant: un edifici que no es veu està condemnat a l’oblit. Arc de Mig Punt ja està preparant al·legacions per tal que la delimitació de l’entorn de l’ermita de Sant Vicent i alqueria de Benieto s’adeque a la realitat d’aquest important bé cultural, a fi de garantir la conservació dels seus valors culturals i de permetre un ús públic en concordància amb la seua importància històrica i arquitectònica.

1 comentari:

Anònim ha dit...

HERMITA...va sense H...ERMITA...
Ànims companys, és necesària la vostra lluita i la coordinació!