12 de gen. 2010

Ecologistes en Acció adverteix que la ciutat Olímpica no pot fer-se damunt la Marjal.

NOTA DE PREMSA Samaruc- Ecologistes en Acció de la Safor

Davant la manca d’informació existent sobre si la situació precisa del projecte d’urbanització de la ciutat olímpica implica edificar la marjal Ecologistes en Acció vol denunciar la falta de transparència de l’Ajuntament de Gandia en matèria d’Ordenació Territorial. Aquesta manca d’informació contradiu totes les Lleis al respecte de la informació pública i el Conveni de Aarhus.
Davant la possibilitat que la Ciutat Olímpica quedara situada en les rodalies del perímetre de marjal protegida pel catàleg de Zones Humides, Ecologistes en Acció denuncia que els terrenys que hi ha entre l´Alqueria del Duc i el Campus Universitari tenen les categoria de marjal per les condicions hidrogràfiques i edafològiques que els acrediten com a tal.
Ecologistes en Acció disposa d’informes científics que poden demostrar els anteriors extrems. Aquestos informes tècnicament i judicialment atorgarien la protecció a aquestos terrenys per la seva naturalesa de zona humida, segons la jurisprudència existent que deriva de la Llei d’Aigües. No es pot perdre de vista que els aterraments per els conreu de tarongers que hi ha a la zona tenen escassos decennis. Des d'Ecologistes en Acció no estem disposats a assumir com a bona una ordenació territorial de fets consumats.

2 comentaris:

... ha dit...

Molt bé companys de Samaruc,
més clar aigua!!!!!!!!! de la marjal!!!!!!!

Anònim ha dit...

El PSOE de Gandía hará todo lo posible para construir esa obra faraonica para que quede constancia para las generaciones futuras que pasaron por allí Orengo y sus amiguetes.

Ya veréis que donde intente colar esa obra va a provocar gran daño en la naturaleza y si no al tiempo.