1 de des. 2009

Finalment l'han tombada. L'alqueria Romaguera ja no existeix

COMUNICAT DE PREMSA ARC DE MIG PUNT


ORENGO, MUT I TORRÓ TOMBEN ROMAGUERA

Arc de Mig Punt. Associació Memòria i Patrimoni vol manifestar la seua gran indignació per l’atemptat cultural que s’ha perpetrat en enderrocar l’alqueria de Romaguera. No hi ha justificació possible per a un acte tan bàrbar com la destrucció d’un exemple arquitectònic únic i irreemplaçable, amb quatre segles d’història, defensat pel mateix Consell Valencià de Cultura.
Els milers de persones que ens hem compromés en la reivindicació de l’alqueria de Romaguera ens sentim indefensos davant la prepotència i la irresponsabilitat del govern municipal de Gandia, que ha vulnerat el dret a la cultura que tenim com a ciutadans i ciutadanes.
El govern municipal està obligat per llei a protegir i promoure els valors de la cultura i, en canvi, l’està destruint. L’atemptat no admet paliatiu i posa en evidència la incompetència de Mut i Orengo per a gestionar el nostre patrimoni cultural i el desafecte que senten per la nostra ciutat, que els porta a liquidar els edificis més emblemàtics. Alarma pensar que l’alqueria de Romaguera no serà l’últim enderrocament, per desgràcia hi ha molts altres edificis en perill. Per tant, a fi d’evitar mals majors en el futur:
–Exigim l’aplicació de la Llei de Patrimoni Cultural Valencià, amb la confecció del Catàleg d’Espais i Béns Protegits. Gandia no pot continuar sent una ciutat al marge de la llei.
–Exigim que es pose fi ja d’una vegada a la política urbanística salvatge, del totxo i formigó, depredadora dels nostres paratges naturals i dels nostres edificis emblemàtics, que Mut està portant a terme a Gandia. De fet, l’únic acte digne que li queda per fer a Mut és dimitir per no continuar perjudicant la nostra ciutat.


arcdemigpunt@gmail.com
http://arcdemigpunt.wordpress.com

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Que todo el mundo esté tranquilo, que con unos años más de gobierno socialista en el Ayuntamiento de Gandia urbanizarán el 100 % de todo el suelo del término municipal.

Y eso que son progresistas que si no estábamos apañados.

Anònim ha dit...

Ara possaran el nom de l'alqueria a la placeta de formigó que faran damunt o al costadet, sinó li possaran el nom a l'edicific que hi haurà sobre " EDIFICIO LA ALQUERIA"
Quins collons!