6 de jul. 2009

Unes jornades que no cal perdre's!!!


Els Correllops no paren un minut...des de Vilallonga ens ofereixen novament un programa ampli i divers d'activitats en torn al debat ambiental...això si que són brots verds!!!

¡descarregueu-se el programa clicant sobre la imatge!!

4 comentaris:

a.c.casa clara de potries ha dit...

i en eixe grup hi ha un potrier
i amic de l'a.c. casa clara
Pep, anirem!

el setial ha dit...

Les anomenades “Arcades” situades en l’inici del cami “dels Burros” que puja des de Simat fins la Font del Cirer i que formaven part de l'àntic aqüeducte que duia l'aigua fins el cenobi cistercenc, seran restaurades aprofitant una subvenció de la Generalitat. Segons les fonts consultades Salvador Vila (que també ostenta el càrrec d’arquitecte-restaurador del Monestir) signa dues de les intervencions patrimonials més importants al terme de Simat: les “Arcades” (s. XVIII) àntic aqüeducte que abastia d'aigua el Monestir valldignenc i “La Xara” una de les dues Mesquites que encara perduren al País Valencià (s. XIV).

El darrer ple simater aprovava amb un Decret d’Alcaldia solicitar a la Conselleria de Cultura i Esports una subvenció de 15.000€ (el 75% total del cost-20.000€) a l’empara de l’Orde de 13 d’octubre de 2009 per actuacions de l’arquitectura de l’aigua on s’inclouen ponts, aqüeductes, i molins hidraulics d’interes cultural.

Pujant per carretera que va de Simat a Barx, és possible visitar els aqüeductes anomenats Les Arcades (segle XVIII), que feien possible l'arribada de l'aigua de la Font del Cirer davant mateix del monestir de la Valldigna. Actualment es conserven dos trams de dues arcades de mig punt cadascun i algunes restes de canalitzacions en l'amonenat "cami dels Burros" per on tradicionalment s'accedia a les Foies pasant per la Font del Cirer, tots tres paratges foremen dia hui de la ruta senderista -PR-CV 51-CAMÍ DELS BURROS / GR-236-RUTA dels MONESTIRS.

La Mesquita de la Xara, anomenada també lermita de Santa Anna (després de la seua cristianització), és una xicoteta ermita en mig del camp, on observant amb atenció trobarem una antiga mesquita de planta rectangular que en la part que dóna a l´est té una porta amb un arc de ferradura. Quatre pilars divideixen el seu interior en tres naus. A l´esquerra de la porta existeix una escala de caragol amb una antiga funció de minaret. La Quibla és l´element més important ja que assenyala la direcció de la Meca i per tant el lloc on els musulmans deuen dirigir les seues oracions. A hores d´ara es pot vore també el mihrab i dues portes laterals en el mur de la Quibla. Al sud-oest a l´exterior de la mesquita, existeix l´antic pou de les ablucions.

http://www.llibertat.cat/content/view/5950/1/

PD- enhorabona a Correllops per la iniciativa reflexiva

a.c.correllops ha dit...

Recordem que aquest acte està coorganitzat amb el col·lectiu La Contra de la Safor.

José Mª Peiró ha dit...

Va resultar tota una agradable sorpresa el conèixer a Félix i el seu llibre. Moltes gràcies per tot.

Continueu caminant cap a la utopia, fent realitat somnis de cultura popular!
José Mª