25 d’ag. 2008

PGOU DE CASTELLONET DE LA CONQUESTA

NOTA DE PREMSA

Actualment alguns dels nostres municipis saforencs, estan vivint una revisió dels seus plans generals d’ordenació urbana (PGOU). La Plataforma pels Pobles de la Safor, està present en el procés d’al·legacions que tots ells comporten, per a aconseguir establir instruments de defensa del territori o corregir defectes que generen destrucció del mateix. Estem trobant que en la majoria de plans al·legats, es prima la generació de sòl urbà o es facilita la creació de sòl per a modificar (ja siga industrial o urbà) sobre la generació de qualitat de vida i potenciació de les característiques singulars dels pobles, que a curt termini estan ja generant importants beneficis ambientals o económics en els pobles.

Això ens ha passat en Castellonet de la Conquesta, on recentment la nostra Plataforma ha presentat 20 al·legacions al seu PGOU. Aquestes al·legacions, presentades pel Col·lectiu Vall de Vernissa o el GEMAS (Grup d’Estudis Mediambientals de la Safor), totes dues membres de la Plataforma pels Pobles de la Safor, han estat dirigides clarament a defensar la qualitat de vida dels veïns i les potenciabilitats del poble front a mesures destructives d’aquestes que proposa el PGOU en qüestió. Entre altres coses el PGOU en qüestió afavoreix i fomenta la creació d’un polígon industrial a la entrada del poble de l’estil del de Ròtova, polígon que destruiria l’actual actiu paisatgístic i turístic del poble i que vindria a cometre els importants errors que ja es van fer amb el polígon de Ròtova i que un important consens social, polític i inclús econòmic de la nostra comarca ha manifestat en diverses ocasions com desastrós.

Per tant, novament la Plataforma pels Pobles de la Safor ha al·legat en benefici dels veïns de Castellonet i de la resta de la comarca que s’estimen també aquest poble com un element representatiu de tota la comarca de la Safor.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Podrieu publicar les alegacions en la pagina web, així estariem tots enterats.