5 de febr. 2008

La Plataforma pels Pobles de la Safor reclama la creació de la Càtedra Joan Pellicer en el seu acte d’homenatge

L’acte d’homenatge a Joan Pellicer en el primer aniversari de la seua absència s’ha desenvolupat a la font de les Malladetes del Mondúver al matí del diumenge 3 de febrer.

Acompanyats per una trentena de membres i simpatitzants de la Plataforma pels Pobles de la Safor s’ha recordat a l’etnobotànic en el lloc on resten en homenatge una escultura i una placa junt a una menuda repoblació, treballs que es realitzaren a penes coneguda la seua absència per reivindicar la importància de la seua figura.

En el seu honor s’han llegit fragments dels seus llibres i alguns poemes escollits per a l’ocasió. L’acte ha acabat amb un esmorzar popular sota un sol d’hivern que s’esmunyia entre el cel enteranyinat de núvols.

Des de la Plataforma pels Pobles de la Safor es vol reivindicar la figura d’aquest geni, coneixedor del bo i millor de les Comarques Centrals Valencianes en quant a natura, tradicions, etnobotànica i tot els coneixements que s’estan perdent en mans d’un progrés que en qüestió de dues generacions ha dinamitat el saber popular.

Volem demanar la implicació de les institucions públiques, tant dels ajuntaments a través del foment dels coneixements que divulgava Pellicer, com de les universitats, a través de la creació d’una càtedra que duga el seu nom, per a estudiar i difondre la seua obra i els temes de recerca i reflexió que va abordar en l'àmbit de l’etnobotànica i la cultura tradicional valenciana. Per a aquest fi considerem imprescindible la reedició de totes les seues obres i la implicació dels diferents sectors de la societat.