11 de nov. 2007

La Plataforma pels pobles de la Safor reuneix les associacions preocupades pel territori per tal de consensuar accions a nivell comarcal

El passat divendres 9 de novembre la Plataforma pels Pobles de la Safor va reunir les associacions adherides a l’organisme.



La taula redona va tindre lloc a les 20:00 h. al centre social de la plaça El·líptica i en ella van participar de manera activa més d’una quinzena d’associacions adherides a la Plataforma. Totes elles van exposar la seua perspectiva de la problemàtica des de visions local i global i, després, explicaren quina tasca havien desenvolupat a nivell local per tal de fer front als reptes presents i passats. Al llarg de l'acte es va poder comprovar com de diverses són les associacions que en formen part, un aspecte que "considerem enormement positiu, perquè també ens enriqueix".

La taula també esdevingué el punt de partida per a començar un estudi o diagnòstic del funcionament del moviment associatiu per tal de millorar les seues actuacions i aprofitar sinèrgies. Les associacions exposaren en un qüestionari quines són les seues inquietuds, reptes i dificultats, així com la seua percepció de les tasques conservacionistes dutes a terme a la comarca fins ara.

A l’acte també se sumà públic que compartí les seues experiències amb les associacions membres, així com alguns responsables polítics, de partits com el Bloc, així com algun tècnic de la Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Gandia, en representació del regidor de l’àrea. Amb aquest acte es feu patent que la Plataforma pels pobles de la Safor és la suma de totes i cadascuna de les associacions que la conformen i és entre totes que caldrà buscar línies de treball per tal de consensuar mètodes i actuacions per conscienciar la població en general de la problemàtica d’abusar dels recursos naturals.

La Plataforma qualifica d’exitosa, però sobretot profitosa, aquesta posada en comú de cara a un treball més coordinat i eficient entre totes les organitzacions.

Aquesta és la primera de les activitats organitzades dintre del cicle Xarrades de tardor. La propera activitat tindrà lloc el divendres 16 de novembre a les 20:00 h., amb la conferència “Urbanisme i paisatge”, a càrrec de Roger Cremades. Posteriorment, hi haurà una taula redona amb els principals responsables polítics de la ciutat per tal de debatre sobre el futur de la platja de l’Ahuir a la casa de la cultura Marqués González de Quirós.