10 d’ag. 2007

Antenes, Xeresa i ecologisme

Pels Pobles de la Safor (Xavier Ródenas, Jordi Puig, Joan Salvador Juan)

La lluita per un altre tipus de societat, més justa i més respectuosa, no descansa ni en vacances. Les últimes setmanes han passat coses dolentes, com l’enxufada de la línia d’alta tensió de la que parlarem altre dia, i coses bones. Per les bones estem d’enhorabona tots i no només els ecologistes i la Plataforma pels Pobles de la Safor. És el destí d’aquest moviment, lluitem per coses de les que després es beneficien tots i molt, fins i tot els nostres més desagradables enemics. Des de molts posicionaments socials conservadors, se’ns pressiona per deixar la lluita i desmotivar la nostra raó; perquè tot està perdut, perquè no vos faran cas, perquè ja vos heu fet grans, perquè no teniu raó, perquè això no és el progrés...excuses de mal pagador, tots sabem que som incòmodes i que hi ha molts diners pel mig. Doncs així, poc a poc com la formigueta, amb el recolzament cada vegada de més sectors; de sindicats, associacions culturals, de veïns, esportistes i clar que si, part de l’esquerra política que sempre ha albergat els nostres mateixos desitjos i objectius, anem salvant espais i anem aconseguint que propostes inicialment llunyanes al final siguen genials per a tots. Evidentment no sempre i no cada dia, i evidentment la capacitat de destrucció dels que s’oposen als nostres models, és immensa al costat de la capacitat de creació que el nostre moviment té.

Perquè estem d’enhorabona? perquè dos reivindicacions del nostre món s’han fet realitat, una purament ecologista i l’altra relacionada amb els nostres companys lluitadors de l’ensenyament públic, ja estaria bé que es prengueren nota tots els municipis de la comarca. Doncs, la primera és a Xeresa on l’Ajuntament amb el seu nou govern d’esquerres, ha aprovat protegir 18,9 has de sol forestal amb expectatives urbanístiques (Levante EMV, 28 de juliol). Tot s’ha de dir, no són moltes, ja que sempre es dona la xifra en m2 i no en hectàrees, però és sense cap dubte un pas en bon camí, una victòria del xicotet contra el gran. A tots ens convé i molt fer aquests passos, els de les butxaques ja les tenen massa plenes i ja poden retirar-se. La segona és a Gandia, el desmantellament de l’antena de telefonia mòbil de Beniopa (Levante EMV 1 d’agost). Pels Pobles de la Safor hem recolzat insistentment als pares i mares dels alumnes del col·legi Joan Martorell i als seus companys de la Coordinadora d’AMPAS de Gandia. És una victòria d’ells de la que com hem dit, ens tornem a beneficiar tots.

Pels Pobles de la Safor entén el progrés com el respecte al territori,a la cultura i a la gent davant de tot, i això no ens fa pobres econòmicament com diuen alguns, si no obri vies econòmiques més respectuoses i més ètiques, i això els conservadors no ho volen, doncs no són diners ràpids i fàcils. Continuem endavant.