25 de juny 2007

Per un govern d’esquerres i de progrés a la ciutat de Gandia

La Plataforma Pels Pobles de la Safor, formada per 35 associacions comarcals i, entre elles, 7 de gandianes, manifesta que:
- Les eleccions són reflex del que ha votat el poble, és a dir projectes i formes de governar i és la representació més viva de la democràcia.
- Considerem que el pacte de progrés i d’esquerres de la ciutat de Gandia que es va fer durant el període 2003-2007 va donar un resultat productiu i des del nostre punt de vista suficientment respectuós amb el territori.
- Considerem que la Plataforma de Gandia, era fa escassament cinc mesos el PP de la ciutat de Gandia i amagat en les segles d’un xicotet partit vol fer creure que ha abandonat la política destructiva i antidemocràtica del PP.
- Els vots del PSPV i els del BLOC a la ciutat de Gandia sumen 15.345 vots, mentre que la dreta representada pel PP i PdG sumen 13.007 vots. És a dir una diferència considerable de 2.338 vots que té una lectura senzilla i fàcil: els ciutadans han recolzat un nou govern d’esquerres i de progrés a la ciutat de Gandia.
- Lamentem la desaparició de Els Verds al govern i al consistori com a força d’implicació amb el territori i amb el medi ambient i de recolzament amb la nostra lluita per un altre model territorial.
- Considerem que la PdG no pot formar part d’un govern d’esquerres i de progrés a la ciutat de Gandia, doncs format per gent conservadora i amb un programa clarament conservador, des de la dreta i com han demostrat governant la Generalitat, mai podran assumir polítiques socials valentes, desenvolupar un urbanisme social i sostenible, recolzar l’educació pública i no concertada (no van estar a la manifestació de la setmana passada a Gandia), gestionar o desenvolupar les línies obertes relacionades amb el medi ambient i la cultura i en definitiva, recolzar un bon pacte de progrés i d’esquerres.
- Considerem que és inviable deixar en mans dels constructors i promotors que recolzen la PdG àrees de gestió tant importants com Urbanisme i Medi Ambient, on els interessos particulars estarien per davant dels públics.
- Considerem que si la PdG entra a formar govern amb el PSPV i el BLOC s’estarà desvirtuant aquest pacte i serà una actitud que va contra el vot de recolzament que donaren els votants del PSPV i del BLOC a un pacte d’esquerres a la ciutat de Gandia.

Així doncs, la PLATAFORMA PELS POBLES DE LA SAFOR, exigeix un GOVERN D’ESQUERRES I DE PROGRÉS A LA CIUTAT DE GANDIA, que excloga a partits de dretes del govern local (PdG i PP) tal com han decidit els votants.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Ignoro si este comentario será publicado pero quería haceros llegar mi profundo malestar por la situación producida por vuestra nota de prensa.

Primero, dejaré claro mi simpatía hacia vuestras intenciones de ayudar a preservar el territorio e intentar alejar las políticas depredadoras del mismo (vaya por delante).

Pero en segundo lugar, también reconozco que soy simpatizante socialista y a la vez, estoy totalmente deacuerdo con el pacto PSOE-Plataforma.

Creo que tendríais que hacer algo de reflexión y preguntaros porqué no se han hecho notas de prensa ante los pactos PP-Bloc en el Real de Gandia, en Palma de Gandia, Benifairó, etc...

Hacer política está bien, pero promocionar el partidismo es un error que una entidad como esta puede pagar caro con la sociedad y eso, a la larga, la paga aquello que queremos proteger, el territorio, porque más de uno igual ya no quiere saber nada de vosotros por inclinarse hacia un partido político.

Para acabar, particularmente a mi, me hubiese gustado más que el comunicado hacia el gobierno que se ha conformado (no antes de hacerlo), hubiese sido una exigencia de inversión en planificación y desarrollo sostenible del territorio, pero claro, eso significaba no apoyar algo concreto... un error.

adm ha dit...

Molt bon dia,

primer que res, volem agrair la seua predisposició a matenir postures en defensa del medi ambient.
La nostra Plataforma és una associació independent de qualsevol partit polític, i, des d'eixa independència, també ha valorat en alguna ocasió esdeveniments polítics, que, ens agrade o no, són els que més afecten les actuacions envers el territori.
No ha sigut una decisió senzilla la de publicar la nota de premsa però creiem que a Gandia hi ha en joc un possible canvi de rumb respecte a les polítiques mediambientals; el primer pas ja el podem veure: el desmantellament de la regidoria de medi ambient i la cessió d'una part als membres de Plataforma. És un moviment, ni que siga, inquietant.

De vegades els pronunciaments, igual que l'acutació en cada poble on hem presentat al·legacions o hem fet un acte de protesta, pot provocar sentiments contradictoris respecte dels governants pels quals se sent simpatia. Però nosaltres no ens podem deixar portar per eixos sentiments.

Treballem fins on arriben les nostres forces. I intentarem fer les coses millor però sempre des de l'òptica al respecte al medi ambient i al territori.

Us animem a que, igual que vosté, ens llancen propostes i suggeriments; sempre hem treballat des de la independència i des l'ampla base de les associacions que formen la Plataforma. I, amb una miqueta de temps pel mig, en funció dels esdeveniments, valorarem les actuacions que s'hi donen.

Finalment, us agraïm la vostra atenció i consells.

P. Pels Pobles de la Safor

Anònim ha dit...

Que vols que et diga el PSOE de Palma de Gandia són especuladors i el PP s'ha oferint al Bloc per a parar aquesta política urbanística i fer una més sostenible... A Benifairó des de que està el Bloc a l'alcaldia s'ha fet un urbanisme sostenible i en contra de l'alta tensió....