17 de gen. 2007

L'alcalde de Xeraco defensarà les propostes contra l'alta tensió

El ple de Tavernes de la Valldigna evita posicionar-s'hi

L'alcalde de Xeraco, Ferran Bofí, ha mostrat el seu suport personal a les demandes plantejades per la Coordinadora contra l'Alta Tensió. En una reunió mantinguda amb representants d'entitats de la societat civil, es va comprometre a traslladar-les i defensar-les al ple municipal, a la Mancomunitat de la Safor i a l'Executiva Comarcal del PSPV-PSOE. També li van demanar "un clar i un valent posicionament personal i del consistori per escrit".

Els membres del Fòrum Unitari contra l'Alta Tensió (Fucat) i la Plataforma pels Pobles de la Safor van demanar a l'alcalde de Xeraco que fera arribar als membres del consisitori una carta en la qual es demana "un ferm posicionament contra la línia d'alta tensió" i un posicionament a favor de la sentència del jutjat número 5 del Contenciós Administratiu que "dóna la raó a l'Ajuntament de Barxeta i a la nostra lluita contra l'alta tensió".

Durant la reunió mantinguda dilluns passat, també van informar a l'alcalde de la voluntat de recurrir als tribunals europeus i al defensor europeu del poble, i van demanar "un clar i valent posicionament personal i del consistori per escrit", així com "un possible recolzament econòmic per a sufragar els tràmits" que ocasionarà la demanda.

El ple de Tavernes no es va posicionar

Des del Fucat i la Plataforma pels Pobles de la Safor han valorat positivament el compromís de l'alcalde de Xeraco, i han explicat que les properes trobades seran amb la Mancomunitat de Municipis de la Safor, l'alcalde de Xeresa i el cosistori de Gandia. També han lamentat que el ple municipal de Tavernes de la Valldigna de dilluns passat ajornara prendre una desició davant les demandes plantejades per la coordinadora: "Sospitem que es tracta d'una estratègia del PP per guanyar temps i no assumir les reponsabilitats que els pertoquen".
Font: Vilaweb