26 de gen. 2007

Després de la reunió de Barxeta, noves cites contra l'alta tensió.

COMUNICAT A LA PREMSA
Des del FUCAT, “Fòrum Unitari Contra l'Alta Tensió” volem agrair l'assistència de tots i cadascun dels Alcaldes, que van assistir a la reunió d'ahir a l'Ajuntament de Barxeta (Castelló de la Ribera, Senyera, Rafelguaraf, l'Ènova, Manuel, Barxeta, Simat, Benifairó i Tavernes de la Valldigna, Xeraco), així com la nombrosa delegació enviada per l'Ajuntament de Gandia, i la presència del Sr. President de la Mancomunitat de la Safor.

Agraïm també la infraestructura prestada, l'interès i la il·lusió del consistori de Barxeta, i manifestem novament el nostre suport a la iniciativa judicial encetada i promoguda des de La Costera.

CONVOQUEM, ara i açi, la propera Manifestació Unitària Contra l'Alta Tensió pel proper dissabte 24 de febrer de 2007 a les 16:30h, que partirà de la porta de l'Ajuntament de Barxeta (La Costera).

Fem una crida als Artistes de les comarques centrals perquè participen, enviant els seus treballs, en la Campanya del FUCAT “ARTISTES EN CONTRA DE L'ALTA TENSIÓ”. Aquests treballs seran exposats en una exposició col·lectiva que recorrerà els pobles afectats, i que serviran per a futures campanyes de les diferents plataformes que conformen el FUCAT.

Tot i això voldríem puntualitzar:

*Lamentem la no assistència del Sr. President de la Mancomunitat de la Valldigna que, a pesar d'haver confirmat la seva presència, ens ha donat el seu silenci com a resposta, i recordem la seua presència en actes convocats pel PP de Tavernes, per justificar el pas de la Línia d'Alta Tensió per la Valldigna.

*Demanem a la ciutadania una reflexió sobre l'actual postura del Govern del PP a Tavernes de la Valldigna, que actualment sembla possicionar-se a favor d'aquests nous recursos, quan en debats públics han justificat el pas de la línia, en la pràxis política han aprovat diferents PAI's devastadors, i per tant el grafiat d'aquesta línia. Recordem que abans han utilitzat electoralment els arguments d'oposició a la línia, i encapçalat manifestacions en contra, signant finalment un lamentable conveni amb IBERDROLA.

*En el cas de Simat, voldríem recordar que el passat 27 de juliol amb els vots del PP i el PSOE, també va estar aprovat un PAI, que destruirà per sempre més, l'estructura de Simat com a poble, i que també inclou el grafiat de la línia.

*Estudiem la possibilitat de denunciar davant els jutjats IBERDROLA, per incompliment de les normes de seguretat en el pas de la línia d'Alta Tensió, en el seu tram soterrat, al pas pel terme; i l'Ajuntament de Simat de la Valldigna, per no vetllar per la seguretat dels seus ciutadans.


*Lamentem la posició de l'Ajuntament de Benifairó de la Valldigna, que amb l'unanimitat dels seus 9 regidors, van possibilitar en el seu dia el pas soterrat de la línia en el seu terme.

*També esmentem el silenci de tots aquests anys dels consitoris de Xeresa i Xeraco, que han permés l'actual entramat de fils, que esta a la vista tothom.

Finalment, desitgem i esperem que la bona voluntat i les declaracions dels Srs. Alcaldes no siguen fruit de la proximitat de les properes eleccions de maig, sinó un veritable posicionament per fer-se sentir davant Europa i l'Estat Espanyol, i garantir així que sesenta ben forta i recolzada la veu dels pobles de La Safor-Valldigna i la Ribera, tantes voltes manifestada i silenciada.

Barxeta, 27 de gener de 2007.